Etusivu > Yhteiskunta > Suosi suomalaista – banned in 2008

Suosi suomalaista – banned in 2008

kesäkuu 12, 2008 Jätä kommentti Go to comments

Muistattekos vielä menneitten aikojen ”Suosi suomalaista”-kampanjat?
Suomalaisia tuotteita mainostettiin kotimarkkinoilla niitten alkuperämaan perusteella, iskusanoja olivat ”suomalaista laatutyötä”, ”kotimaista laatua”, ”avainlippu-tuote” jne. EU:n myötä tällainen kansallismielisyys kiellettiin, kun keski-Euroopan teollisuusmahdit halusivat vallata markkinat ja tukahduttaa paikallisten pikkutekijöitten äänet valtavien markkinointibudjettiensa avulla.

Nyt, monikulttuuri-ideologian myötä kielletään myös suomalaisen työvoiman käyttäminen myyntivalttina. Mitä ilmeisimmin kulttuurillisesti rikastuneen työvoimareservin hyödyntäminen on johtanut jostain määrittelemättömästä syystä tilanteeseen, jossa siivouspalvelua tuottava yritys on katsonut asialliseksi kertoa asiakaskunnalleen työllistävänsä ”rehellisiä, suomalaisia siivousalan ammattilaisia”. Tämä ei sovi kuluttajavirastolle, joka päätti kieltää siivousfirmaa käyttämästä e.m. lausahdusta myyntiargumenttina. Kielto perustuu kuluttajansuojalakiin, jonka mukaan markkinointi ei saa olla hyvän tavan vastaista. Sellaiseksi tulkitaan etniseen alkuperään tai kansallisuuteen perustuva syrjintä. Kuluttajaviraston tulkinnan mukaan suomalaisen työvoiman tuominen esiin positiivisessa valossa on syrjintää.
Näin meillä Suomessa vapautetaan työnantajia – ja mitä ilmeisimmin myös palvelun tarvitsijoita – ennakkoluuloisista ja monokulttuurisista asenteista kepillä.
Porkkanat eivät joko riitä, tai ne eivät maistu.

Asennekasvatusta.

RV

Mainokset
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: