Etusivu > Uutisia, Yhteiskunta > Sharia normimeiningiksi Britanniassa?

Sharia normimeiningiksi Britanniassa?

heinäkuu 4, 2008 Jätä kommentti Go to comments

Lottovoittajasta alkaa näyttää siltä, että Britannia on menetetty:
Sharia law could have UK role, says lord chief justice

Katselin itse pari päivää sitten YLE:n esittämää dokumenttia brittiläisen toimittajan (muslimi, nainen) elämysmatkasta shariaa toteuttavaan Nigeriaan. Edes hän ei käsittääkseni ollut alkuunkaan vakuuttunut sharian soveltuvuudesta 2000-luvun länsi-Eurooppaan. Ei ole Lottovoittajakaan.

Ainakin pohjoismaissa pidetään toistaiseksi normimeininkinä järjestelmää, jossa lait säätää eduskunta, niitten noudattamista valvoo kirkosta ja uskontokunnista riippumaton poliisi-instituutio ja niitten rikkomisesta rankaisee oikeuslaitos. Pappeja ja lukkareita ei prosessiin sotketa kuin naimakauppojen yhteydessä. Mutta hetkinen… Juuri sitähän linkittämäni uutisen mukaan myös britannian islamilainen yhteisö haluaa. Jos kerran juutalaisväestö saa Iso-Britanniassa noudattaa omia sääntöjään avioliittojen osalta, mikseivät vastaavat oikeudet kuuluisi myös muslimeille? Niin, miksi eivät? Olisiko syynä esimerkiksi islamilaisen avioliittoinstituution sääntöjen ja määräysten perustavanlaatuinen ristiriita länsimaisen ihmisoikeuskäsityksen kanssa?

Poliittisesti korrekti HS kertoo myös asiasta, tosin lainaten valittuja paloja alkuperäisestä uutisesta omalla oikeamielisellä tavallaan ja linkittäen jatkoksi Britannian ensimmäisen muslimiministerin haastattelusta kertovaan uutiseensa, jossa kyseinen ministeri voivottelee muslimeihin kohdistuvaa epäilyksen synnyttämää vihamielisyyttä Lontoon pommi-iskujen jälkeen.

Mainokset
Kategoriat:Uutisia, Yhteiskunta
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: