Etusivu > Uutisia, Yhteiskunta > Kel’ tieto, sil’ valta on

Kel’ tieto, sil’ valta on

syyskuu 24, 2008 Jätä kommentti Go to comments

Tiedotusvälineet, kansalaisjournalismi, sananvapaus ja internetin mukanaan tuoma yhteiskunnallinen murros herättävät päivä päivältä enemmän keskustelua. Viime viikkoina perinteisten tiedotusvälineitten edustajat ovat pyrkineet luomaan blogeista, keskustelupalstoista ja muista ei-perinteisistä, ja perinteiseen tapaan päätoimitetuista (=ennakkosensuroiduista) kuvaa epäluotettavina ja sisällöltään arveluttavina median likatahroina. Sitä ne joissain tapauksissa ovatkin. Välillä taas niitten kautta voi kurkistaa yhteiskunnan poliittisesti korrektin julkisivun taakse.

Ruotsissa, jossa jo vuosikymmeniä on vanhaa kunnon kansankotia pyritty remontoimaan monikulttuurisuusutopian maailmankyläksi, kuusi ansioitunutta nuorta miestä on palkittu naiseen kohdistuneeseen väkivallantekoon puuttumisesta. Alla linkit samaa aihetta käsitteleviin kirjoituksiin:

Tässä linkki poliittisesti korrektiin uutiseen pojista, jotka kaiken todennäköisyyden mukaan pelastivat pahoinpitelyn kohteena olleen naisen hengen.

Tässä taas linkki kansalaisjournalistiseen versioon, jossa väkivallan tekijöitten alkuperää ei poliittisen korrektiuden nimissä tarvitse (vielä) peitellä.

Toivottavasti käytetty ”svennehora” ilmaus on johtanut siihen, että Södertäljen poliisi tutkii tapausta rasistisena rikoksena.

Mainokset
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: