Etusivu > Uutisia, Yhteiskunta > Hyvä journalistinen tapa

Hyvä journalistinen tapa

lokakuu 31, 2008 Jätä kommentti Go to comments

YLE on jälleen onnistunut antamaan ylen helsinkiläisen kunnallispoliitikon (PS) niskaan. Totutulla linjalla jatkoi tällä kertaa A-sarjaan kuuluva Talk-ohjelma ja sen toimittaja Minna Knus-Galan.
Juontamassaan ajankohtaisohjelmassa Minna Knus-Galan revitteli varsin tamperelaiseen tyyliin kyseisen kunnallispoliitikon blogiinsa kirjoittaman, mutta täysin kontekstistaan irroitetun, lausahduksen pohjalta saaden näin paitsi PS puolueen, myös kyseisen kunnallispoliitikon näyttämään Suomen Sisu nimisen kansanliikkeen juoksukkaalta. Kyseinen kunnallispoliitikko ei suuremmin hätkähtänyt, mutta ilmoittaa blogissaan vaativansa Minna Knus-Galanilta julkista anteeksipyyntöä ja oikaisua, mikäli tämä haluaa välttyä poliisitutkinnalta ja mahdolliselta syytteeltä.

Kunnallispoliitikon reaktio on täysin ymmärrettävä. Julkisen sanan neuvoston julkaisemissa journalistin ohjeissa todetaan m.m. seuraavaa:

” Käsitellessään omalle tiedotusvälineelle, konsernille tai sen omistajille merkittäviä asioita journalistin on hyvä tehdä asiayhteys lukijalle, kuulijalle ja katsojalle selväksi. Myös toisen työtä käytettäessä on noudatettava hyvää tapaa. Lähde on mainittava,kun käytetään toisen julkaisemia tietoja.”

Noh, ohjeet ovat ohjeita, mutta laki on laki. Julkinen mustamaalaaminen ei ole sallittu toimintata edes työ- tai opiskelupaikoilla, saatikka sitten satojen tuhansien TV-katsojien edessä. Silloin kyseessä voi olla kunnianloukkaus – vieläpä törkeä sellainen, kun apuna on käytetty joukkotiedotusvälineitä. Minusta tuntuu, että Minna Knus-Galan on tässä keississä heikoilla. Ikävä kyllä minusta tuntuu myös siltä, että sama meno jatkuu tästä keissistä riippumatta. Toivottavasti kuitenkin kunnallispoliitikon hermo pitää. Loppujen lopuksi tunteenpuuskassa huudellut asiattomuudet tulevat nimittäin kapsahtamaan knusgalanien omaan nilkkaan.

Mainokset
Kategoriat:Uutisia, Yhteiskunta Avainsanat: ,
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: