Etusivu > Uutisia, Yhteiskunta > Halal-TV:stä, god kväll

Halal-TV:stä, god kväll

marraskuu 9, 2008 Jätä kommentti Go to comments

Sveriges Television, SVT, on polkaissut käyntiin uuden ohjelmasarjan. Halal-tv on ajankohtaisohjelma, joka käsittelee ruotsalaisen yhteiskunnan polttavimpia ongelmia, kuten esimerkiksi sitä, miksi Ruotsi alkaa yhä enenevissä määrin muistuttaa Egyptiä. Lottovoittajalle analogia on auennut jo vuosia sitten, olenhan ”mualimaa kiertäneenä” miehenä käynyt sekä pohjois-Afrikassa, että Ruotsissa. Minustakin m.m. Botkyrka, Ronna Södertäljessä, Rosengård Malmössä ja luonnollisesti Rinkeby Tukholmassa ovat jo pitkään muistuttaneet Cairon esikaupunkeja, tosin hieman toiselta kantilta kuin mitä ohjelman tekijät ilmeisesti tarkoittavat.
Halal-tv:n ensimmäinen osa käsittelee taloudellista ja sosiaalista epätasa-arvoa Ruotsissa. Rikkaat tekevät vähemmän töitä ja samalla rikastuvat, köyhät taas joutuvat aamulla heräämään aikaisin, menemään töihin ja kuulemma samalla köyhtyvät entisestään – ihan kuin Egyptissäkin (no shit!?). Samaa lätinää siis, kuin YLE:n A-sarjan ohjelmissa, Pravdassa ja vihervasemmiston illanistujaisissa. Leimallista on, että köyhät ja ahkerat tai muuten ”hyvät ihmiset” joko kuuluvat rinkebysvenskaa haasteleviin vähemmistöihin tai hyvyydessään patsastelevaan tasa-arvoeliittiin; edelleen siis samaa tuubaa kuin täällä.
Mielenkiintoista ohjelmassa on se, että tekijäkaarti koostuu kolmesta maahanmuuttajataustaisesta naisesta. Ruotsin ja SVT:n periaate menneinä aikoina on ollut se, että TV:n tekijät eivät kanna näkyviä uskonnollisia symboleja ollessaan kameran edessä. Nyt puhaltavat uudet tuulet ja ne puhaltavat aavikolta päin. Ohjelmaa tekevät tytöt suorastaan kirkuvat uskontonsa (arvatkaa minkä) julistusta. Kaikki kolme laahustavat vartalon muodot peittävissä kylpytakeissa ja pyyhe päässä, jottei ruotsalaisnuorukaisten kahallitsematon seksuaalisuus johtaisi tyttöjä hankalaan tilanteeseen.

Noh, maailma muuttuu. Anekdoottina todettakoon, että Aftonbladet on reagoinut muutokseen ja antanut kolumnisteilleen palstatilaa aiheen käsittelemiseen myös toiselta kannalta. Tähän mennessä 83% lehden nettisivulla ”äänestäneistä” on sitä mieltä, että nykymeno on ”sieltä ja syvältä”.

Mainokset
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: