Etusivu > Yhteiskunta > (Alue-)politiikkaa

(Alue-)politiikkaa

marraskuu 29, 2008 Jätä kommentti Go to comments

Elinkeinoelämän keskusliiton PJ:n, Herlinin Antin lausumien innoittamana uhrasin itsekin ajatuksen maan-, yhteiskunta- ja taloustieteille. Antin mielestä olisi yhteiskunnallisesti järkevää rakentaa moottoritie Jyväskylästä Ouluun. Lottovoittaja on samaa mieltä. Itse asiassa Lottovoittaja on sitä mieltä, että suomalaisen yhteiskunnan Helsinki-keskeisyys tulisi kokonaan romuttaa.

Jyväskylä on Suomen napa, siksi Jyväskylästä tulisi tehdä Suomen pääkaupunki. Helsinki, ja sitä ennen Turku, ovat olleet hallinnollisia keskuksia vain isäntämaitten (Ruotsi, sittemmin Venäjä) tahdosta. Suomalaisen yhteiskunnan yhtenäisyyden kannalta Jyväskylä on ideaali niin sijainniltaan, kuin koostumukseltaan; Se on Suomen keskipiste josta löytyy maa- ja metsätaloutta, monen eri teollisuudenalan tuotantoa peruskamasta korkean teknologian yrityksiin ja näitten lisäksi yliopistotason koulutuslaitoksia. Eikä siinä kaikki:
Jyväskylä sijaitsee kulttuurillisesti kansakunnan polttopisteessä; Jykylä on Suomen Sarajevo – kaupungin arjessa kohtaavat hämäläinen, savolainen, pohjalainen, kainuulainen kulttuuri päivittäin. Sitäpaitsi on logistisesti kokonaisedullisempaa yhdistää Rovaniemen eteläpuolisen Suomen keskukset Jyväskylään, kuin kauas etelään, Helsinkiin.

Helsinki sitten? Noh, Helsingille voidaan antaa sille sen nykyisen toimijakaartin ajama asema Suomenlahden rannikolla sijaitsevana, etnisesti värisevänä satamakaupunkina, ikään kuin 2000-luvun Kotkana. Se ei Helsingin oletettua arvostusta muuttaisi miksikään – onhan Bombaykin jännä paikka, vaikkei Intian pääkaupunki olekaan. Sitä paitsi satamakaupungin imagoon kuuluvat etninen värinä ja monikulttuurispesifiikki rikollisuus kuten laittomat nautintoaineet, joukkoraiskailu, ase,- ihmis ja huumekauppa sekä muu kansainvälinen toiminta – niitähän Helsinkiin on jo tuotettu jopa valtion kustannuksella, useamman vuoden ajan.

j.k. Goljat on löytänyt Daavidinsa, epätoivossa kaikkia keinoja kokeillaan. Minua hymyilyttää.

Mainokset
Kategoriat:Yhteiskunta
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: