Etusivu > Yhteiskunta > Paluu tulevaisuuteen IV

Paluu tulevaisuuteen IV

Lottovoittaja pitää Malmösta. Itse asiassa Lottovoittajan näkemyksen mukaan Skåne, ja koko Ruotsin etelärannikko aina Blekingen itäosaan asti, on ilmastoltaan ja luonnoltaan pohjoismaisen ihmisen paratiisi. Aikaisin saapuva kevät, lämpimät kesäyöt, pitkälle syys-lokakuuhun jatkuva, leuto syksy ja meren läheisyys ovat aina miellyttäneet Lottovoittajaa. Lisäksi alueen maantieteellinen sijainti lähellä keski-Eurooppaa sekä nykyisellään uskomattoman helppo yhteys Öresundsbron kautta Tanskaan ja sitä kautta Saksaan saavat etelä-Ruotsin tuntumaan osalta Eurooppaa aivan eri tavalla, kuin pohjoismaitten syrjäisemmät kolkat. Lottovoittaja, joka sivumennen sanoen on viettänyt neljänneksen elämästään työperäisenä maahanmuuttajana ja siirtotyöläisenä useammassakin maassa, muistaa hyvin, kuinka vielä kymmenen vuotta sitten Malmön Lillatorgetilla saattoi viettää iltaa ystävien seurassa, ulkoterasseilla istuen ja hyviä oluita siemaillen. Ja illan päätteeksi kävellä kaupungin läpi rauhassa majaansa kesäyön leppoisuudesta nautiskellen. Sittemmin ajat ovat muuttuneet.

Olen linkittänyt alle Robert Aschbergin toimittaman Insider-dokumentin Rosengårdista syksyltä 2007.
Ohjelman sisältö on lyhyesti seuraava:
– kielitaidottomuutta
– työttömyyttä
– segregoitumista
– huumeita
– väkivaltarikollisuutta
– vastakkainasettelua ”me vs. ruotsalaiset”:
Ajattelin vain rahaa, halusin sitä enemmän ja enemmän. Oli helpompaa ryöstää ruotsalaisilta nuorilta, kuin hankkia työpaikka. Ruotsalaiset antautuvat liian helposti; riittää kun sanoo, että kamat tänne. Ulkomaalaisia tarvitsisi hakata, (saadakseen niiltä rahat ja puhelimen).
– Entinen nuorisorikollinen ohjelmassa –

Paikalla olleena Lottovoittaja on omin silmin nähnyt, mihin nykyisen kaltainen maahanmuuttopolitiikka väistämättä johtaa – miten alueet muuttuvat helvetiksi niille, jotka sen ovat sitä yrittäneet paratiisiksi rakentaa. Itse asiassa kyse ei ole maahanmuuttopolitiikasta. Kyse on pakolaispolitiikasta ja sen käytännön sovelluksesta pohjoismaisen hyvinvoinnin kontekstissa:

Skillnad pa förr då folk kom för riktiga problem tex dem flydde från krig etc. Dem som kommer nu eller rättare sagt har kommit dem senaste 10 åren är rent ekonomiska flyktingar som kommer för att ta del av den goda sociala välfärden då sverige är ett underbart land som betalar för allt och alla. Och så klart har hela släkten nästan kommit till Sverige är det ju fler som vill komma och bo och umgås med dem samt ta del av våra underbara förmåner. Man tar seden dit man kommer.”
– Kommentti Youtubessa –

Lottovoittaja taas sanoisi näin: ”Kulta muuttuu paskaksi, kun se jaetaan sen arvoa ymmärtämättömille”.

Insider-dokumentti Rosengårdista, olkaa hyvä:

Mainokset
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: