Etusivu > Uutisia, Yhteiskunta > ”Me olla taas hirrrrveän vihaisia”

”Me olla taas hirrrrveän vihaisia”

Islamilaisuudessaan maltillisen, sekularisoituneen, lähestulkoon läntisen ja tulevan EU-maan;) Turkin media on nostanut esiin hirvittävän eurooppalaisen epäkohdan joka sittemmin on tuohduttanut muslimit vaatimaan selitystä – ja sen lisäksi historian (tai edes sen yhden biisin) uudelleenkirjoittamista.

Syyllisinä vääryyteen ovat (kuinkas muuten) saksalaiset, tarkkaan ottaen Gelsenkirchenin kaupungin asukkaat. Nämä jalkapallosta innostuneet, pohjoisen Ruhrin alueen työläiset ovat nimittäin jossain kohtaa historiansa kulkua menneet kirjoittamaan laulun ”Blau und weiß, wie lieb ich Dich” (Valkoinen ja sininen, kuinka rakastankaan sinua) jalkapallojoukkueensa ”Shalken” kunniaksi. Kipaleen sanoitus menee tyypillisiä latuja, mutta yhteen lauseeseen ovat teutoonit heittäneet ottomaaneille täkyn: ”Mohammed war ein Prophet, Der vom Fußballspielen nichts versteht” (Mohammad oli profeetta, joka ei ymmärrä mitään jalkapallosta).

Maltillisuudella ja maallistumisellakin on rajansa – tällä kertaa se tulee esiin näinkin merkityksellisessä asiayhteydessä. Klubi on saanut satakunta valitusta suivaantuneilta muslimeilta siitä, että kipaleeseen on ujutettu Muslimeja loukkaava lauseparsi (…hmmm… aivan kuin olisin kuullut tällaisista reaktioista ennenkin…). Luonnollisesti ja ymmärrettävistä syistä Shalken johto onkin (kuvainnollisesti) kussut alleen, mobilisoinut Islam-asiantuntijan tutkimaan lauseen syvintä sisältöä islamilaisessa kontekstissa, sekä luonnollisesti peräänkuuluttaa dialogia muslimien kanssa, jotta asia saataisiin hoidettua sivistyneesti pois päiväjärjestyksestä: ”The song is age old. Both sides should sit down and discuss this, we’re all sensible people”.

Minun arvaukseni on, että fatwan pelko voittaa, saksalaisen pikkukaupungin paikalliskulttuuri väistyy ja sanoitus muutetaan poliittisesti (niin juuri: poliittisesti, ei uskonnollisesti) korrektiin sabluunaan, esim. ”Jeesus oli paska molari, Mohammad taas suuri strategi” tai jotain sinnepäin. Joka tapauksessa Masa69:n kannattaisi jo nyt viritellä ääneensä oikeanlainen värinä omaa ja Suomen hallituksen anteeksipyyntöä varten.

Mainokset
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: