Etusivu > Uutisia > Kymmenen miljoonan mies

Kymmenen miljoonan mies

Helsingin lisäksi on Kongon pääkaupungissa, Kinshasassa kohistu alkuviikon ajan kovasti oikeudenkäynnin tiimoilta. Entisen siirtomaan oikeusjärjestelmän liipasimella (kirjaimellisesti) ei kuitenkaan ole sen paremmin rotu- kuin noitatohtoreitakaan; käräjiä on käyty kahta, syyttäjän mielestä väkivaltaista, norjalaista huippuosaajaa vastaan.
Noin 30-vuotiaat, valkoihoiset kulttuurinrikastajat haastettiin vastaamaan syytteisiin muun muassa vakoilusta ja autonkuljettajansa murhasta. Oikeuden todettua herrat syyllisiksi ja tuomittua heidät viisinkertaisesti kuolemaan, on Kongon valistunut oikeuslaitos päättänyt myös ojentaa miesten kotimaata: eihän nyt maa ole nimensä väärti, jollei se vastaa poikainsa kolttosista.

Kuva: GP / Vegar K. Vatn

Kuva: GP / Vegar K. Vatn

Se, että hemmoilla oli pidätyshetkellä taskussaan Norjan armeijan henkilötodistus, on historiaa varmastikin tuntevan, kongolaisen virkamieskunnan mukaan kiistaton osoitus siitä, että pohjolan viikingit olivat vanhaan malliin lähettäneet maanmiehensä siirtomaahengessä ranttaloimaan rauhallisen alkuväestön keskuuteen.
500 miljardia amerikan taalaa olisi sopiva summa korvaukseksi kotimaarauhan häirinnästä, toteaa Kongon johto. Lisäksi Norjan pitäisi ojentaa henkensä epäselvissä olosuhteissa menettäneen autonkuljettajan leskirouvalle (oletan ajomiehen eläneen heteronormatiivisesti) kymmentä miljoonaa euroa vastaava rahasumma menetyksestä.

Mitä tästä opimme?

Ehkäpä sen, että tilastokeskuksen väestötieteilijän ja valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen tutkijan arviot siitä, että maahanmuuttajan arvo (lue: käänteinen hinta) on 300.000€, ovat pahasti moniosaajia aliarvostavia – ainakin jos kyseessä on keski-afrikkalainen automies.

Mainokset
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: