Etusivu > Uutisia, Yhteiskunta > Hei te siellä: teillähän on hauskaa. Lopettakaa heti.

Hei te siellä: teillähän on hauskaa. Lopettakaa heti.

lokakuu 26, 2009 Jätä kommentti Go to comments

Pravdan kommenttipalstalta lainattua:
Hetken jo näytti pelottavasti siltä, että osa suomalaisista nautti elämästään. Toivottavasti viranomaiset saavatr heidät taivutettua jatkuvaan alakuloon ja nuhteeseen!

Lainaus on kommenttiosiosta, joka koskee tätä uutista.
Lyhyesti: Vantaalaiset koiranleuat ovat pitäneet jo muutaman vuoden tapanaan kokoontua Vantaanjoelle kerran vuodessa, teemanaan ”kaljakellunta”. Ideana on kelluntavälineen (kumivene, lautta jne.) kantamana edetä pitkin hiljaa virtaavaa Vantaanjokea, nauttia auringosta, hyvästä seurasta ja tietenkin oluesta. ”Tapahtuma” on vapaamuotoinen, virallista järjestäjää ei ole nimetty eikä kukaan vastaa sen yhteydessä yhtään mistään muusta, kuin omasta perseestään.

Tänä vuonna tapahtuma on sitten päässyt viranomaisten syyniin – ja niin kuin maan tapa vaatii, syytteet napsahtivat parille kiinni saadulle. (Nyky-Suomessahan oikeuteen voi joutua kuka tahansa, poislukien DDR:n hyväksi toimineet maanpetturit sekä lahjusten ottoon ja kavalluksiin syyllistyneet eturivin poliitikot.) Syytteen perustekin on selvä; syytetyt pitivät yllä nettisivustoa Kaljakellunta.com. Sivustolla sen käyttäjät keskustelivat foorumissaan ”tapahtuman” yksityiskohdista, sopivat aikatauluista ja niin poispäin. Ammattihuolestujat ovat kuulemma ammattihuolestuneet tapahtuman ympäristövaikutuksista ja siihen osallistuvien turvallisuudesta.

Siis: Kerran vuodessa x määrä kansalaisia kokoontuu vapaamuotoisesti, hyvällä säällä jokirantaan, laskee purtensa lainehille, istahtaa kyyttiin ja antaa virran viedä. Aurinko paistaa, olut maistuu ja euforinen vapauden tunne valtaa kerrankin itse itsestään ja elämästään vastaavan kansalaisen mielen.

Jokainen, jonka IQ ylittää ruumiinlämmön edes marginaalisesti ymmärtää, ettei viranomaisten huolestumisessa ja syyttäjän reaktiossa ole kyse kansalaisten turvallisuudesta. Kyse on siitä, ettei kansalaisille saa syntyä illusiota verkostoitumisen ja kokoontumisen vapaudesta (internetiä hyödyntäen) illman valvontaa.

Varokaa vaan, Hommakerholaiset ja forumin ylläpitäjät, sopiessanne virallisesti väärämielisistä kokoontumisistanne forumilla. Jos kaljakellujien syyte menee oikeudessa läpi, olette seuraavana listalla.

Virallisesti oikeamielisillä sen sijaan ei ole hätää.

Mainokset
  1. lokakuu 26, 2009 16:55

    Hui, miten on mahdollista, että nuo kaverit ovat voineet nautti elämästään yhtä kertaa enempää, ilman että joku joka käsittänyt pesäpallomailan säilytyspaikan väärin – säilyttäen sitä rectumissaan – ei ole puuttunut aikaisemmin asiaan…

  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: