Etusivu > Uutisia, Yhteiskunta > Missä mennään?

Missä mennään?

helmikuu 3, 2010 Jätä kommentti Go to comments

Kuuleman mukaan Suomen talouselämästä se osa, joka tuottaa yhtään mitään nykymaailmassa myytäväksi kelpaavaa, ui syvemmällä kuin koskaan teknologiaboomin jälkeisen ajanlaskun aikana. Varovaistenkin arvioitten mukaan n. 50.000 teknologiateollisuuden työpaikkaa on menetetty, eikä uusia investointeja ole luvassa. Miten olisikaan, haluaahan valtio jatkossa yhä enenevissä määrin rankaista luovia, työtäpelkäämättömiä, eteenpäinkatsovia innovoijia  – ja toisaalta ratkaista veronmaksajien määrän pienenemisestä syntyvät ongelmansa tuomalla maahan 1,8 miljoonaa luku- ja kirjoitustaidotonta paimentolai… veronmaksajaa. Toimenpide auttaneekin verovelvollisten määrän kasvattamisessa; toki myös työpaikkoja syntyy uusille kasvualoille: tarvitaan tulkkeja, nettisensoreita, kohtaamiskoordinaattoreita, kulttuuritunnustelijoita, multikulttuuripedagogeja, kotouttamispreferaattoreita, islamofobiikan asiantuntijoita, anteeksipyytäjiä, anteeksiantajia, esinahan leikkaajia, kunniantutkijoita, sharia-asiantuntijoita, voodoopappeja, sekä tietysti edellämainittuja ohjaavia ali-, vli-, keski-, ylempi-, korkean- ja ylimmäntason esimiehiä sihteereineen, avustajineen ja konsultteineen.

Kuitenkin aikuisten suomalaisten (joita enää  lienee n. 30% työikäisestä väestöstä) maailmassa jokainen työsäkäyvä ja veronsa maksava kansalainen ymmärtää, että edellä mainitulla on katastrofaalinen vaikutus kuntien ja valtion nettotuloihin. Toisaalta, mitäpä voisi odottaa yhteiskunnalta, jota luotsaa patologinen valehtelija, jonka kirstunvartijana on rillit huurussa mesoava kansakoulunopettaja, ja jonka työministerinä häärää taistolaisrunoileva kommuunivillapaitapössyttelijä.

”Ei hyvältä näytä”, sanoi entinenkin mies kun kännissä veneen laidalta kusi. Mikäli saatte käsiinne Lars Jilmstadin kirjan ”Fallet Uruguay”, suosittelen sen lukemista ajatuksella.

Mainokset
Kategoriat:Uutisia, Yhteiskunta
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: