Etusivu > Uutisia > Työperäisen maahanmuuton työllistävä vaikutus

Työperäisen maahanmuuton työllistävä vaikutus

huhtikuu 6, 2010 Jätä kommentti Go to comments

Iso-Britanniassa, joka on jo pidempään maksanut takaisin moraalista velkaansa vanhoille siirtomailleen ja siinä sivussa kaikille, jotka älysivät jotain pyytää, on todennettu paikkansa pitäväksi suomalaistenkin poliitikkojen väitteet työllisyyden paranemisesta työperäisen maahanmuuton seurauksena.
Esimerkkinä tästä toimii vaikkapa terveydenhuolto, jossa karjuvaa ja kynsiään teroittavaa työvoimapulaa paikkaamaan Iso-Britanniaan on tuotettu (halpa-)työvoimaa maapallon eri puolilta.
Uutisen mukaan työvoimapulaa paikkaava monikulttuurinen sairaalahenkilökunta on onnistunut työllistämään itsensä lisäksi huomattavan määrän englanninkielen opettajia – nimittäin huomattiin, että sairaalaympäristössä edes peruskielitaito sekä muutamien lääketieteellisten termien ymmärtäminen on lopputuloksen kannalta varsin tärkeää, vaikka kyseessä olisikin multitalentti moniosaaja vinkustaniasta.

Suomessahan tätä ongelmaa ei ole eikä tule. Itse asiassa asiantuntija haluaa madaltaa aitaa niin, ettei kukaan vain kielitaidon puuttumisen takia jäisi aitauksen ulkopuolelle. Aiheesta kiitettävästi sivaltaa Ykä.

Mainokset
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: