Etusivu > Uutisia, Yhteiskunta > Säästötalkoot

Säästötalkoot

joulukuu 22, 2010 Jätä kommentti Go to comments

5,2 miljoonaa kansalaista käsittävä Suomi, joka on niin vauras maa, että sillä on varaa maksaa köyhien ryssien paskevesienpuhdistamot Suomenlahden rannikoilla, ruandalaisen joukkomurhaajan vuosien mittainen oikeuskäsittely kahdella mantereella, itä-Afrikan runsaudensarven suoltamien, laajennetun perhekäsityksen mukaisten uusperheitten luominen ja asuttaminen Suomen pääkaupungin superasuntoihin, on onnistunut viemään jotain arvokasta Afrikkaan – tuohon ihmiskunnan kohtuun ja kehtoon.

Kyse ei tällä kertaaa ole traktorinrakennustaidon viennistä, jota 1980-luvulla harjoiteltiin Tansaniassa, vaan hiukan matalampaa teknologiaa edustavasta käymäläkulttuurin viennistä, eli paskahuussien rakentamisesta Afrikan arviolta hiukan reilulle miljardille hätää kärsivälle kakkaajalle. Näin matalan tason osaaminen kun ei ilmeisesti kuulu Afrikan moniosaavan alkuväestön osaamisrepertuaariin.

14.000 euron kuivakäymälä. Kuva: Ulkoasiainministeriö

Suomalaiset veronmaksajat, jotka ovat Käymäläseura Huussi ry:n kautta rahoittaneet afrikkalaisten paskantamista  kuluneitten kuuden vuoden aikana reilulla 800.000 eurolla, ovat kuitenkin tällä hetkellä taloudellisesti hiukan heikossa hapessa.
Rahat ovat loppuneet aikoja sitten, velaksi syödään ja verotyöryhmät kehittelevät uusia ryöstöverotuksen kohteita, kuten – yllätys, yllätys – suomalaisten asuminen ja liikkuminen. Afrikan kuivasanitaatiohankkeista ei kuitenkaan tingitä, onhan asioilla oltava tärkeysjärjestys. Niinpä kuvan mukaisten, keskimäärin 14.000 euroa kappaleelta maksavien pikkuloitten rakentaminen jatkuu.

Lottovoittaja, joka pelkuruuttaan ei uskalla laskea tulevaisuuttaan pelkän kenties joskus saapuvan  talouskasvun varaan vaan joutuu sopeuttamaan menot kulloisiinkin tuloihinsa, ehdottaa kuitenkin seuraavaa:

Kun kerran asioilla on tärkeysjärjestys ja kun kerran poliittisten toimijoittemme tärkeysjärjestyksessä afrikkalaisten paskantaminen on etusijalla suhteessa muihin suomalaisen yhteiskunnan ydintehtäviin, säilytetään projekti edelleen suomalaisten veronmaksajien kustantaman kehitysavun piirissä. Pidetään lupaukset ja rakennetaan sovittu määrä käymälöitä, mutta alennetaan yksikköhintaa – Lottovoittaja uskoo nimittäin, että paska irtoaa kropasta jopa alle 14.000 euroa maksavassa miljöössä. Idea on Ulkoasiainministeriön ja Käymäläseura Huussi ry:n vapaasti hyödynnettävissä. Kas tässä:

19 euron kuivakäymälä = 13.981 euron säästö.

Mainokset
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: