Etusivu > Uutisia, Yhteiskunta > Ingen rök utan eld

Ingen rök utan eld

10 kesäkuun, 2010 Jätä kommentti Go to comments

Rinkeby, tuo Tukholman monikulttuuristen esikaupunkien julkisivu, jalokivi ja kiiltokuva joka vielä menneenä talvena kelpasi suomalaismokuttajille esimerkiksi pohjoismaisen integroimisjärjestelmän toimivuudesta, on noussut Hyysärissäkin sivuotsikoihin.

Pääotsikoihin aihe tuskin ilmestyy, sillä mitä ilmaisimmin Sanomatalossa paiskitaan edelleen ylitöitä epätoivoisessa yrityksessä kääntää viimepäivien tapahtumat – jotka toki ovat vain pintaraapaisu integraatiopolitiikan epäonnistumisesta –  alkuväestöön kuuluvien, kouluja käyneitten tai muuten vaan veroja maksavien yhteiskunnan jäsenten syyksi. Seuraavassa kuitenkin linkkikokoelma tietolähteisiin, joitten tekstien tulkitsemiseen vaaditaan pakkoruotsin hallintaa, mutta joitten kuvakieli auennee myös vähemmän lingvistisesti suuntautuneelle lukijakunnalle:

Ungdomar kastar sten mot polisen

Rinkebyborna känner sig rädda och hotade

Det är ett underbetyg för integrationen i Sverige de senaste 40 åren

Lukiessa kannattaa muistaa, että Suomessa nykyisellään toteutettava  integraatiopoliittinen suunnitelma on copy-paste plagiaatti Ruotsin 1990-luvun suunnitelmasta.
Tulee toki myös muistaa, että Suomeen rahdattu vaihtoväestö on kotoutettu niin hyvin, ettei tällaista pääse tapahtumaan kuin yksittäistapauksissa.

Sov gott, Astrid, Mika och resten av DemLa gänget.

Kategoriat:Uutisia, Yhteiskunta
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Jätä kommentti